Fra Prada til Kate Middleton – hårbåndet for kvinner er offisielt tilbake!

Minner pannebånd deg om barndommen? Tro det eller ei, men 90-tallets hårtilbehør er tilbake for fullt. De mest ettertraktede stilene: det tvinnede hårbåndet og fløyelspannebåndet besatt med perler eller edelstener. I denne artikkelen presenterer Mon Petit Bandeau en guide til inspirasjon og frisyrer å adoptere med dette tilbehøret.
Tour d’Horizon …

Hvor kom hårbånd for kvinner trenden fra?

headband hair trend 2019

Hodebånd og pannebånd har hatt så mange varianter opp gjennom årene – fra Grace Kelly og Brigitte Bardot til pannebåndsdronningen Blair Waldorf – og har derfor ikke alltid vært like fasjonable. Nå er nittitallet vel over, og de en gang så kjære pannebåndene er for lengst forvist fra vårt stilrepertoar. På det meste kunne vi bruke dem til å holde håret på badet (sminkehårbånd til skjønnhetsrutinen).

Men pannebåndet er i ferd med å gjenerobre
sin plass i hverdagsstilen – og i tillegg er det blitt et spesielt, stilig tilbehør. Det er en enkel måte å pifte opp en vanlig stil på. Enten det er forseggjort med perler eller diskret: Det enkle pannebåndet har blitt et skikkelig blikkfang.

Så etter renessansen til scrunchies, hårspenner og hårspenner er det ingen overraskelse at modeskapere og designere har vendt seg mot pannebåndet og pannebåndet som «it-tilbehøret» som stadig gjenoppfinner seg selv. På
catwalken under visningene vår/sommer 2019 viste pannebåndet og hårbåndet sin sanne allsidighet.

Prada valgte en 60-tallsstil, Dior tonet det ned og Simone Rocha presenterte sin versjon av pannebåndet som et kongelig emblem, en slags tiara som passer for en dronning. Siden den gang har utallige influencere adoptert looken lenge før disse plaggene ble tilgjengelige. Hodebånd og pannebånd har gått fra å være bryllupstilbehør til å bli moteartikler i seg selv. Og Kate Middleton vil ikke fortelle deg noe annet. Pannebåndet har blitt hertuginnen av Cambridges favorittplagg. Nylig vakte hun oppsikt med et polstret pannebånd prydet med små perler da hun opptrådte i Royal Albert Hall i London under den årlige minneseremonien 9. november.

Også Kate Middleton er på banen, og bruker jevnlig overdimensjonerte fløyelspolstrede pannebånd.

Disse pannebåndene er tilbake

Pannebåndet i retrostil fra det brølende tjuetallet

Vi vet at pannebånd er retro. Men de var ikke bare populære på 90-tallet, men også i det brølende 20-tallet. Intet antrekk var komplett uten pannebånd: med rhinestones, fjær, nettinginnlegg, paljetter eller små perler. Hvis du vil gå for Gatsby-looken, bør du glemme «Less is More»-stilen. Her er det glamour som gjelder!

Denne trenden har nå blitt mainstream, med et bredt utvalg av stiler for hver dag. Og for de som er ute etter noe spesielt, finnes det noen flotte alternativer i Mon Petit Bandeau-butikken vår.

Det
overdimensjonerte
pannebåndet

Polstret overdimensjonert pannebånd

Det overdimensjonerte pannebåndet skaper en stilig look. Det fungerer mindre bra med fletter eller andre frisyrer – bare bruk det i løst hår. Ideelt? I langt, bølget hår. I sateng eller fløyel vil det være perfekt for en klassisk, ultrachic look.

Det tvinnede hårbåndet

Twisted hårbånd til kvinner på harband-no.com

En av de enkleste måtene å kamuflere hårets dårlige dager på er med et pannebånd i sateng eller fløyel. Gå retro med en slank, lav hestehale eller kult og avslappet med en ustrukturert knute. Uansett er et fløyelsvridd hårbånd eller sateng den raskeste måten å sublimere looken din på.

Hårbånd og hårbånd : Inspirasjonsguide til looken

Her presenterer vi en inspirasjonsguide til hvordan du kan bruke denne trenden og shoppe det som passer deg.

Brigitte Bardot og hennes berømte marineblå hårbånd

Stilnotater: For at ditt valg av hårbånd ikke skal se for kostymeaktig ut, bør du sørge for at det alltid er et utslått eller ustrukturert element, slik Brigitte Bardot gjorde.

minimalistisk hårbånd for kvinner

Stiltips: For en mer elegant look, se på minimalismen. Bruk et enkelt hårbånd som minner om det viktigste i garderoben, for eksempel en turtleneck eller en blazerjakke.

Carolyn Kennedy bærer et hårbånd i skilpaddeskall for kvinner

Stilnoter: Gå for 90-tallslooken ved å legge til ovale solbriller for å kanalisere oppmerksomheten mot hårbåndet ditt, som Carolyn Bessette-Kennedy.

Caroline Daur bærer et hårbånd for kvinner med et par vakre øreringer

Stilnoter: Gjør Bardots klassiske svarte hårbånd litt mer moderne, Caroline Daurs versjon er mindre bred og bæres med gullsmykker.

hårbåndet for kvinner sett av designeren Marine Serre

Stiltips: Den nye måten å bære hårbåndstrenden for kvinner på er å leke med teksturer og legge til annet tilbehør. Legg til en ørering og hold resten av looken enkel, slik som i dette antrekket fra Marine Serres moteshow.

Stretchy sports hårbånd

Stilnotater: Mange modeller utenfor catwalken har valgt denne mer sporty varianten (som hos Fila) og bruker et elastisk hårbånd over håret i stedet for å ha det under.

Grace Kelly med gullpannebånd med juveler

Grace Kelly matchet gullpannebåndet med juvelene sine. Vi elsker denne sexy looken!

Emma Louise har på seg et overdimensjonert pannebånd fra designeren Alessandra Rich

Stilnotater: Emma Louise Connolly valgte en look fra Alessandra Rich til prinsesse Eugenies bryllup – en designer som virkelig ligger i forkant av denne trenden.

Kate Middleton bærer et polstret pannebånd i fløyel

Stilnotater: Kate Middleton bærer et polstret pannebånd i fløyel av designeren Jane Taylor. Et imponerende pannebånd på grunn av høyden og det dramatiske volumet, en dristig look for hertuginnen av Cambridge.

.

Å bruke hårbånd eller pannebånd er å sublimere ethvert antrekk på et øyeblikk og gi det den ultimate chic.

Anna Vitiello bærer pannebånd sammen med et par vakre øreringer

Stilnotater: Det ser ut til at det er pannebånd og øreringer som gjelder i 2019 og fremover. Ikke engang
Anna Vitiello vil fortelle oss noe annet.

Florrie thomas har på seg et quiltet fløyelshårbånd for kvinner

Stiltips: Match fargen på hårbåndet ditt med aftenkjolen din, som Florrie Thomas, og se stilen din sveve.

Denne trenden har nå blitt mainstream, med et bredt utvalg av stiler for hver dag. Og for de som leter etter noe spesielt, finnes det noen flotte alternativer i Mon Petit Bandeau-butikken vår.

Spørsmålet er nå hvilket pannebånd eller pannebånd du vil falle for? I
kolleksjonene våre finner du et bredt utvalg av modeller for kvinner!

Mon Petit Bandeau kolleksjon av pannebånd til kvinner
Mon Petit Bandeau kolleksjon av pannebånd til kvinner
Mon Petit Bandeau kolleksjon av pannebånd til kvinner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *