Hårbånd eller pannebånd? Hvilken stamme tilhører du?

Det er sesongens tilbehør, men hva foretrekker du? Hårbånd, pannebånd eller begge deler?

Hårbånd var en gang i tiden en del av Sloane Rangers-uniformen, som var helt nødvendig for å parade langs Londons King’s Road iført pashminaer og perler. I Storbritannia er en Sloanie (eller av og til en Sloane Ranger) en stereotypisk ung person fra den øvre middelklassen som lever en fasjonabel livsstil og legemliggjør TV-karakteren Tim Nice-But-Dim. Begrepet er en humoristisk kombinasjon av «Sloane Square», et område i Chelsea i London som er kjent for sine velstående beboere og besøkende, og TV-karakteren The Lone Ranger.

De siste par årene har hårbåndet gjort comeback, en trend som helt sikkert vil nå sitt høydepunkt når vi nærmer oss høytiden.

Nylig så vi hertuginnen av Cambridge bære et polstret pannebånd med små perler på Festival of Remembrance i Royal Albert Hall, som fant sted i begynnelsen av november. I USA bar Jessica Alba et smykkepannebånd brolagt med perler og krystaller på Baby2Baby-gallaen i Los Angeles.

Oversized headband at Prada women's spring/summer 2019 show

Prada satte fart på hårbåndets og pannebåndets comeback på sin vår/sommer 2019-visning for kvinner.

Vi kan takke Miuccia Prada for hårbåndets og pannebåndets forrykende comeback – rosa satinpolstrede versjoner dukket først opp på det italienske motemerkets vår/sommer 2019-show. Siden den gang har hårbåndet og pannebåndet for kvinner blitt et must-have-hårpynt.

Dagens pannebånd finnes i mange ulike varianter – og alle har sine egne forbilder, fra Grace Kellys klassiske 50-tallspannebånd til det minimalistiske 90-tallsinspirerte pannebåndet som Lupita Nyong’o bar da hun vant Oscar i 2014.

Kate Middleton bærer et smykkepannebånd med små svarte perler

Kate Middleton, hertuginnen av Cambridge, bærer et vattert pannebånd med perler på Festival of Remembrance i begynnelsen av november.

Hårbånd og pannebånd er en del av den klassiske hår- og hårpynten.

Hårbånd og pannebånd er latterlig enkle å bruke, og de gjør akkurat passe mye for å se festlige ut uten å overdrive. Det er den enkleste måten å bruke den lille kjolen på i julesesongen, eller rett og slett forvandle dagsantrekket til en kveldslook.

Hårbånd og pannebånd er en
enkel måte å pynte seg på.

Stammen av hårbånd til kvinner «New Sloane»-versjonen

Kate Middleton har på seg et overdimensjonert Prada-pannebånd under fjorårets Remembrance-seremoni

Hertuginnen av Cambridge har på seg et overdimensjonert fløyelspolstret pannebånd under fjorårets Remembrance-seremoni

Dronningen av denne stammen er hertuginnen av Cambridge, som har byttet ut sine tradisjonelle hatter med polstrede pannebånd på flere offisielle arrangementer det siste året. Hun brukte pannebånd til dåpen til prins Louis og nevøen Archie, og til fjorårets minnesmarkeringer i forbindelse med Remembrance Sunday. Trenden ble plukket opp av søsteren hennes, Pippa.

Estetikken er ryddig og klassisk, en motevariant av 80-tallets original, men oppdatert i 2019 med polstring, noe som skaper en dramatisk effekt og en illusjon av fyldigere hår. En
mellomting mellom Hillary Clintons stil og Alice i Eventyrland.

«Bling Boleyn»

-hodebåndstammen


Dette er det ultimate festpannebåndet, der juveler møter hår. Også dette pannebåndet er polstret, men i tillegg er det prydet med fargerike perler – jo mer fargerike, jo bedre.

«Blair Waldorf School»

versjonen av damepannebåndet.

Leighton Meester iført hårbånd som Blair Waldorf

Leighton Meester iført hårbånd som Blair Waldorf under innspillingen av Gossip Girl i 2007.

< /p>

.

Det er Upper East Sides svar på New Sloane, demonstrert av Gossip Girl-karakteren Blair Waldorf, spilt av skuespilleren Leighton Meester. I stedet for et polstret pannebånd er denne looken definert av et elegant hårbånd med tartanmønster.

90-tallsversjonen av hårbåndet

< /p>

Hårbåndet er en del av den nye stilen.

Lupita Nyong'o med tynt hårbånd under Oscar-utdelingen i 2014

Lupita Nyong’o med Fred Leighton-hårbånd under Oscar-utdelingen i 2014

< /p>

Da Lupita Nyong’o vant Oscar for beste kvinnelige birolle i 2014, toppet hun listen over best kledde skuespillerinner, blant annet takket være et velplassert hårtilbehør.

«Heidi Braids»-versjonen av pannebåndet

Sienna Miller med Heidi-flette

Sienna Miller med Heidi-flette

.

Denne typen hårtilbehør er dedikert til kvinnen som elsker sofistikerte flettede frisyrer (Heidi-fletter eller Heidi-fletter), men som ikke har fingerferdighetene til å lage denne typen fletter med sitt eget hår. Heldigvis har moteindustrien kommet disse damene til unnsetning med en rekke pannebånd eller pannebånd i en rekke forskjellige stiler: silkeaktige materialer av silke, sateng eller til og med flettet fløyel som gir håret ditt romantiske, poetiske aksenter uten anstrengelse.

Ta en titt på våre nydelige flettet fløyelspannebånd Paola

Pannebåndet med toppknute

Brie Larson har på seg et hårbånd med toppknute på Midwest Comic Con i oktober 2019

Skuespillerinnen Brie Larson (Captain Marvel) har på seg et hårbånd med toppknute på Midwest Comic Con i oktober 2019.

< /p>

.

Denne looken minner litt om den berømte Rosie the Riveter (se vår side om hårbåndets historie), som hadde en bandana bundet øverst på hodet. 2019-versjonen er selvfølgelig mye mer glamorøs, et hårbånd med en sløyfe prydet med perler, krystaller eller forskjellige triks.

Brie Larson, Katy Perry og Kate Hudson har alle brukt det vridde eller knyttede hårbåndet, så trenden kommer ikke til å forsvinne med det første.
Foretrekker du Waldorf-skolen eller Heidi-fletten?

Oppdag kolleksjonene våre av hårbånd og pannebånd til kvinner

boutique en ligne bandeau cheveux femme Mon Petit Bandeau
Mon Petit Bandeau kolleksjon av pannebånd til kvinner
Mon Petit Bandeau kolleksjon av pannebånd til kvinner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *